Metallica Live in KL

Adakah impian akan jadi kenyataan?

Metallica Live in KL

Adakah akan disertai The Big 4?.

Safee Sali Bakal ke Bundesliga

Jom tengok selanjutnya.

Team J-League minat Amirul Hadi

Apa pendapat anda?.

Fara Fauzana HotFm Jatuh Cinta?

Jatuh cinta kat siapa?

Saturday, 31 December 2011

Gambar Khairul Fahmi Che Mat Berjambang dan Pakai Jersi Baru Kelantan.

Baru je aku update blog caratipstutorial.blogspot.com kejap tadi. Aku kongsi cara disable voice notification Samsung Galaxy S2. Kepada sesiapa yang tercari-cari tutorial tu boleh la ke blog yang aku cakap tu tadi ye... Kat sini aku nak kongsi gambar terbaru penjaga gol terbaik Malaysia dan Asia Tenggara skang ni, Khairul Fahmi Che Mat. Gambar Khairul Fahmi Che Mat berjambang pakai jersi baru pasukan bolasepak Kelantan untuk musim 2012.

Gambar ni aku dapat dari page Facebook Bolasepak Malaysia. Page Facebook Bolasepak Malaysia pulak dapat sumber gambar ni dari website kelate.net. Sampai berjambang si Khairul Fahmi Che Mat ni...sibuk sangat kot...heheh..

Tags: Khairul Fahmi Che Mat, jersi baru team Kelantan.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, 30 December 2011

Status Glitterati Hilang


Pagi tadi masa aku berada dalam mood kemalasan nak kerja. Biasa la, asal hari Jumaat je takde mood nak kerja. Aku saja la login ke page Nuffnang sebab nak check traffic blog Pesta Irama Jiwa ni. Macam biasa je. Tak ramai yang singgah ke blog aku. Sekali tiba-tiba aku terpandang status Glitterati dah bertukar menjadi Ordinary Member!! STATUS GLITTERATI HILANG!!


Perasaan tak puashati timbul. Membara. Takde de nak dengar bunyi ombak rindu. Terbakar ada la. Aku rasa aku takda pulak letak iklan selain dari Nuffnang. Kalau ada pun cuma iklan says.my. Aku submit ticket kepada Nuffnang. Tapi sampai pukul 2 pagi ni still tak de respon dari Nuffnang. Lagi aku terbakar tapi aku takde la nak sangka buruk. Aku jangka ramai staff Nuffnang yang cuti kot hujung tahun ni.


Aku pun google la samada says.my ni yang menjadi punca status Glitterati hilang. Rupa-rupanya memang betul says.my yang menjadi punca status Glitterati hilang. Say.my tersenarai sebagai competitor kepada Nuffnang. Aku kena keluarkan says.my sebab aku tak nak kehilangan Buffered Earning (BE) aku. Rugi ooo...nak harap orang klik iklan says.my tu baru boleh dapat income, susah la sikit. Kita bukan boleh paksa-paksa orang nak klik iklan tu kan.... Aku yakin dengan BE income aku lebih stabil tanpa mengharap orang klik iklan kat blog aku ni. Kalau nak dapat earning kat says.my kena harap orang klik iklan. Tak sanggup aku... Lagipun sejak pukul 11 pagi semalam aku tengok traffic ke blog ni lain macam pulak ramai orang singgah...rezeki tu. CeSsss....!! Aku kena bertindak pantas. Sepantas larian Zaquan Adha yang main posisi sayap dengan team ATM musim akan datang yang akan start 7 Januari 2012. Nanti bila aku dah clear semua iklan says.my, kita tengok selepas 3-4 hari samada Nuffnang bagi balik tak status Glitterati aku tu...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Samsung Galaxy S2 Memang Handphone Terbaik Tahun 2011!!


Sebelum ni aku ada buat entri pasal handphone terbaik tahun 2011 iaitu handphone Samsung Galaxy S2. Kat suratkhabar dah keluar dah kisah berrjuta-juta handphone Samsung Galaxy S2 dijual seluruh dunia. Dan aku adalah salah seorang yang jadi pembeli dan pemilik Samsung Galaxy S2 sejak Hari Raya Aidilfitri lepas.


Sejak Samsung Galaxy S2 keluar, berderet-deret lagi handphone yang hampir menyamai spesifikasi Samsung Galaxy S2. Samsung Galaxy W, Samsung Galaxy Y dan yang terbaru Samsung Galaxy Note. Hebat-hebat model-model yang baru ni. Hebat sangat sampai anak-anak aku lebih pandai godek handphone Samsung Galaxy S2 ni daripada aku. Baru-baru ni jenuh aku cari cara macam mana nak buat setting balik ke asal. Anak-anak aku tukar setting tiap kali ada call atau sms yang masuk siap mention nama atau nombor handphone caller/sender.


Hampir sejam jugak la aku godek Samsung Galaxy S2 ni cari setting cara untuk disable voice notification Samsung Galaxy S2. Maklumlah dah tua-tua ni slow la sikit...hheheh..Akhirnya, berjaya juga. Nanti aku akan buat entry tutorial disable voice notification Samsung Galaxy S2 kat blog caratipstutorial.blogspot.com. Ooo..lupa nak bagitau, blog tadi tu aku akan gunakan untuk kongsi knowledge apa yang aku tau sesikit. Kalau ada yang nak share knowledge kat blog tu boleh la email aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, 29 December 2011

Apple iPhone 4s Murah.




Apple iPhone 4s baru je masuk market Malaysia awal bulan December 2011 kalau tak silap aku. Handphone yang jadi idaman buat semua peminat-peminat produk keluaran Apple. Salah satu ciptaan Apple semasa hayat dan zaman kegemilangan pengasas syarikat Apple iaitu Mendiang Steve Jobs yang juga telah meninggal dunia tahun 2011 juga. 


Mengikut pasaran, Apple iPhone 4s ni dijual dengan harga yang pelbagai mengikut spesifikasi modelnya bermula dari harga RM2,180.00 hinggalah RM 2,890.00. Harga yang agak tinggi sebenarnya. Tapi bagi peminat tegar produk Apple, harga bukanlah masalah yang besar bagi diorang ni. Tapi kepada yang baru nak berjinak-jinak dengan produk Apple terutamanya iPhone 4s, ada juga dijual dengan harga yang agak murah boleh didapatkan kat SINI. Korang try la tengok dulu, mana la tau pakej yang ditawarkan berbaloi dan sesuai dengan bajet korang. 


p/s: Jom dengar apa Micheal Schumacher nak pesan kat korang dulu....

Sunday, 25 December 2011

Status Apartment Springville Ukay Perdana | Untuk Disewa.



Safety Grille Tingkap Living Room.


Cat & peralatan untuk misi minggu depan.


Kitchen Table Top + Sinki dan meja konkrit untuk makan. Bar Stool akan desediakan kemudian.

Tengah hari tadi aku gerak ke Ukay Perdana untuk tengok progress status terkini unit Apartment Springville Ukay Perdana untuk disewa dan telah aku beli sejak 2002 dulu. Sepanjang last week kerja-kerja wiring, pemasangan safety grill, awning dan kitchen table top giat dijalankan (chewahh..macam signboard kat tepi jalan je ayat tu..). Basically, aku amat berpuashati dengan hasil kerja yang kawan-kawan aku buat. Cuma safety grille untuk pintu utama je ada sikit masalah, lockset jammed. Tapi takde hal sangat sebab aku dah contact Pak Din untuk settlekan. Selasa depan Pak Din akan hantar budak dia settlekan. Pak Din ni kontraktor welding yang aku baru kenal hujung tahun lepas. Dia ada workshop welding dekat Sri Gombak. Kualiti kerja memang padu. Harga safety grille yang dia caj aku pun murah.


Kerja pendawaian elektrik atau dalam bahasa yang biasa kita panggil, wiring pulak, kawan aku yang kitorang panggil Tom @ Bob Tomato settle buat sejak last weekend lagi. Sangat kemas hasil kerja yang dia buat. Cuma fitting lampu & kipas je belum buat. Aku suruh dia buat next weekend je. Sebab safety grille ada masalah pada lockset.


Untuk kitchen table top pulak, siang tadi baru siap 90% sebab pintu untuk cover ruang bawah table top tu belum pasang. Kalau takde pintu apahal pulak nampak tong gas dengan bottle trap bawah sinki tu kan.


Petang tadi jugak aku angkut anak bini aku pi beli cat. Cat Nippon 5 liter 2 tin. Satu tin color Lavender Print 7184T dan satu lagi color Violet Petal 7171P. Wife aku yang pilih. Next week misi untuk aku mengecat living hall dengan anak aku, Aiman. Sebenarnya aku ada jugak amik job mengecat ni. Aku kan ada company kecik, untuk ambik job kecik-kecik jugak..JV dengan kawan aku. Tapi untuk rumah sendiri aku decide untuk buat sendiri. Ajar anak aku buat kerja-kerja lelaki ni. Baru puassss..!!


Dah siap nanti aku akan update lagi status terkini unit apartment Springville Ukay Perdana tu sebelum aku sewakan dengan rate RM900.00 sebulan. Apartment Springville ni aku decide untuk sewakan kepada kaum Hawa (orang perempuan la tu..) yang berstatus BUJANG sahaja. Mungkin boleh start masuk selewat-lewatnya bulan Februari 2012 nanti. Deposit 2+1+0.5 bulan (0.5 bulan untuk utility deposit). Kepada sesiapa yang berminat untuk sewa Apartment Springville Ukay Perdana ni bolehlah contact aku (Fauzi) di talian 019-3311275 atau email pestajiwa@gmail.com / mnfauzi@gmail.com. Kalau aku tak jawab boleh sms aku kat nombor handphone yang kat atas tu tadi. Kalau nak contractor buat kerja-kerja renovation atau wiring pun boleh email je kat aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, 24 December 2011

Konsert..Concert..Konserto

Pergh..dalam tempoh seminggu ni macam-macam konsert dah berlangsung dan bakal berlangsung. Last week Konsert Search Fenomena 30 Tahun kat Mines Internation Exibition & Convention Centre (MIECC), The Mines. Hari ni konsert yang sama diteruskan pula di Tawau, Sabah. Aku dengar banyak rock band cakap rockers Sabah memang padu kalau layan konsert rock. Aku tak pasti la pasal tu. Aku pun tak penah jejak ke Sabah, apatah lagi layan konsert rock kat Sabah.


Esok pula, satu lagi konsert rock akan berlangsung kat stadium yang penuh dengan sejarah, Stadium Merdeka. Seingat aku sepanjang aku layan konsert ni, baru 2 kali je aku layan konsert kat Stadium Merdeka. 1st. layan konsert Peter Stuyvesant. 2nd. layan Konsert Search dengan bini dan anak aku yang baru lahir 7 tahun lepas, duduk dalam stroller lagi masa tu. Tapi esok gabungan 4 rock band akan menggegar Stadium Merdeka. 2 band lama dan 2 band baru. Wings, favorite band aku. Aku mula kenal music rock dengan Wings. Tak perlu cerita lagi pasal Wings. Another favorite band aku, Heavy Metal band, XPDC. Sama juga tak payah nak cerita pasal band ni. RAJA FUNFAIR tahun 90an. Aku pernah layan konsert XPDC kat Stadium Negara. Head banging sampai basah kuyup baju. Siap boleh perah peluh kat baju!! Azlan & The Typewriter, vokal Lan memang padu. Pernah dijemput untuk perform di Konsert Opera Hidup Wings di Istana Budaya bersama Superfriends. Yang terakhir Faizal Tahir & Royale FT Force, band yang dianggotai oleh musician yang sangat talented. Dengan energy yang akan dipersembahkan oleh keempat-empat band ni esok, aku rasa Konsert Loudspeaker akan menjadi satu konsert berskala besar yang berjaya selepas Konsert Ikhlas yang juga pernah diadakan di tampat yang sama, Stadium Merdeka.


Konsert Loudspeaker ni juga akan disaksikan oleh Afdlin Shauki, salah seorang artis yang performed masa Konsert Ikhlas dulu. Kalau jumpa Afdlin Shauki esok boleh la borak dengan dia esok pasal kegempakan Konsert Ikhlas tu dulu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, 23 December 2011

Review Metallica Concert Live In Kuala Lumpur

Gua update blog gua kali ni sambil berbaring kat rumah Jason Newstedt. Lu orang jangan tak percaya pulak. Betul gua cakap lu,Saje je gua lepak kat rumah Jason ni sebab dia jemput gua sempena tahun baru ni kata dia. Lagipun, sejak dia keluar dari Metallica, dia boring. Gua pun tak nak kecewakan Jason Newstedt lagipun boleh la main salji kat luar tu.


Kali ni gua nak bikin review pasal Konsert Metallica Live in Kuala Lumpur. Lu orang tak ingat ke gua pernah buat entri pasal Konsert Metallica Live in Kuala Lumpur sebelum ni. Lu orang boleh usha kat sini......Kat SINI la...Tapi sebelum tu gua nak bagitau gua lepak dengan Jorge Lorenzo..gua ada bukti laa...usha SINI...Macam-macam romours gua dengar pasal Konsert Metallica Live in Kuala Lumpur. Ada yang kata konsert tu akan berlangsung bulan Disember 2011. Secara tak langsung gua bikin la satu entri pasal konsert tu. Blog gua pun menjadi sasaran para-para sakura peminat Metallica dari seluruh dunia, terutama sekali peminat Metallica dari Malaysia sendiri. Tarikh terakhir yang gua dengar Konsert Metallica Live in Kuala Lumpur akan diadakan adalah pada 2 Disember 2011. Mula-mula tu gua malas nak tengok website Metallica.com sebab dulu tahun 2001 Napalm Death bikin gig kat Life Centre pun masuk senyap-senyap...Last-last gua usha jugak kat website Metallica.com untuk tengok tour date. Lu orang tengok la kat bawah tu..






Tapi sampai ke tarikh gua bikin entri untuk Review Konsert Metallica Live in Kuala Lumpur ni, takda apa-apa info pun pasal Konsert Metallica. Yang ada cuma Konsert Fenomena Search 30 Tahun yang gua tak dapat pergi sebab dah ada kat rumah Jason Newstedt dah masa tu main salji. Lepas ni pada 25 Disember 2011, Konsert Loudspeaker plak akan diadakan di Stadium Merdeka. Band Favorite gua Wings, Azlan & The Typewriter, Faizal Tahir & The Royale FT Force akan perform kat Konsert Loudspeaker. Gua tak pergi jugak... Gua yakin dengan dua konsert tu dah cukup untuk rockers seluruh Malaysia ni rockin'!!!!!...pesanan untuk Metallica "nanti singgah la kat rumah Jason Newstedt join kitorang main salji & AMALKAN CARA HIDUP SIHAT..".


"apahal gua dengar lagu Celine Dion masa taip entri ni...."...Damn!!

Wednesday, 21 December 2011

Gambar Selebriti Kantoi Bogel Dalam Bilik Gelap.

Gambar selebriti kantoi bogel dalam bilik gelap ni gua yang tangkap sendiri. Gua akui memang gua yag bikin ini gambar sensasi dan bakal mengundang kontroversi satu Malaya. Gua tak kira, gua mesti dedahkan juga gambar selebriti kantoi bogel dalam bilik gelap ni. Gua yakin apa yang gua buat ni pasti akan menyebabkan ramai selebriti-selebriti panas hati dengan gua. Gua dah nekad. Apa nak jadi, jadi la. Keyakinan gua bahawa gambar bogel selebriti kantoi dalam bilik gelap ni bakal mengatasi kehebatan sorakan Ultras Malaya masa perlawanan kelayakan olimpik Harimau Muda lawan Syria bulan lepas.


Gua betul-betul berharap mana-mana selebriti yang selalu atau pernah buat onar dalam bilik gelap-gelap ni agar jangan buat lagi. Bertaubat la. Gua bagi amaran bahawa gua dengan tanpa segan silu dan tanpa was-was akan menyebarkan kemungkaran yang anda lakukan. Gambar seleberiti kantoi bogel dalam bilik gelap ni selamba je gua tangkap. Senang sangat. So, gua bagi ingat kat lu orang yang bergelar selebriti, benda macam ni tak susah untuk gua buat. Gua tak nak cerita panjang lebar lagi.... Lu orang mesti nak tau siapa selebriti yang kantoi bogel dalam bilik gelap kan?...dah tak sabar-sabar lagi nak tengok aib orang kan...?...biasa la, bila sebut je selebriti bogel, ramai yang berebut sampai berdarah hidung nak tengok kan....nikmati la !!!...adios...






















Dah puas dah lu orang tengok gambar selebriti kantoi bogel dalam bilik gelap??!!...Apa lu orang ingat blog gua ni blog lucah ke...???...suka sangat tengok aib orang....dah dah....pi main layang-layang tu.....

Tuesday, 20 December 2011

Tribute To Abang Kawasan KL Sentral.

Suhadita Jusoh @ Abang Kawasan KL Sentral...heheh

Sejak beberapa hari ni gua tengok status Facebook kawan-kawan opis gua agak muram. Banyak kedukaan yang diorg luahkan. Dalam bulan Disember 2011 ni pula dah ramai gak kawan-kawan gua yang hantar surat resign, berenti keja. Salah sorangnye kawan gua yang dah sama-sama kerja dengan gua sejak 9 tahun lepas. “Dah sampai masa ..” kata Abang Kawasan KL Sentral bila ramai yang tanya apa punca dia berenti kerja. Memang ramai kawan-kawan agak terkejut. Bos-bos pun terkejut. Terkejut sebab keputusan muktamad dibuat sebaik saja dia balik dari Republik of Besut.

Sebelum gua teruskan kisah ala-ala Ombak Rindu ni..silap gua x penah tengok movie Ombak Rindu..Gua perbetulkan..kisah ala-ala Malek dalam Filem KL Gangster, gua bagitau dulu kenapa dia digelar Abang Kawasan KL Sentral. Kalau lu orang nak tau, member gua ni dapat gelaran Abang Kawasan KL Sentral sebab dia adalah orang yang paling 'kaya' kat area KL Sentral. Lu orang mesti tak percaya kalau tengok penampilan dia. Dia ni adalah 'pemilik' salah sebuah bangunan kat KL Sentral tu. Kalau setakat beli 2-3 unit kondo kat Suasana Sentral Kondominium tu, tak payah la nak kodi claim lu kaya. Macam gua cakap tadi, member gua ni 'owner' bangunan bro... kondo lu guna Sukahatidiaidilfitri (Sekuriti la ....), dia ada Polis Bantuan untuk jaga keselamatan. Lu ada orang gaji 2-3 orang lu dah sembang kencang. Dia siap ada cleaner untuk jaga kebersihan setiap tingkat kat 'rumah' dia. Kawasan parking kat 'rumah' dia plak boleh muat 200 buah kereta, 200 buah motorsikal. Macam-macam kenderaan parking kat situ, tapi bukan semua bukan dia punya...betapa pemurahnya Abang Kawasan KL Sentral ni..

Tapi dia sempoi bro... walaupun dia 'kaya' dia tetap kerja. Hari-hari dia akan pakai jersi warna biru bagi sumbangan kepada agama, bangsa & negara melalui ilmu serta pengetahuan yang Allah kurniakan kat dia. Lagipun, takkan dia nak tunjuk yang dia 'kaya'. Kantoi la nanti..sebab semua staff dia yang gua cakap tadi tu tak tau yang dia adalah 'owner' bangunan tu... Dressing sempoi...stokin bocor menjadi identiti dia...Kenderaan untuk dia bergerak ke sana, ke mari.. Honda tu bro...Honda 'C' Class...Lu orang tak tau ke Honda 'C' Class?..Honda C70 la...Dengan Honda C70 tu la dia gunakan untuk ke tempat jajahan favourite dia... Gombak, pi layan Pasar Malam. Chow Kit, gunting rambut & Kg. Baru, beli Nasi Briani Kambing. Makan pun sempoi..Nasi putih tanpa kuah, ikan masin & ulam jadi kemestian setiap kali makan tengah hari sejak 3 tahun lepas.

Dalam banyak-banyak memori gua sepanjang gua kenal Abang Kawasan KL Sentral ni, yang paling gua tak akan lupa 2 je...Yang pertama, kes bulb lampu Honda 'C' Class...kes ni melibatkan kawan gua yang sorang lagi, Nyok, skang Nyok ada kat Alor Setar yang mungkin akan jadi 'orang kaya' juga andai kata khabar angin yang gua dapat ni jadi kenyataan...hehehe..Yang kedua pulak, gua takkan lupa sampai bila-bila pun. Kenangan kedua ni tak ramai yang tau. Kali ni gua cerita skit untuk kongsi pasal Abang Kawasan KL Sentral, bukan pasal gua. Gua rasa kes ni jadi 8 tahun yang lepas. Kalau ditakdirkan Allah, masa kejadian tu Abang Kawasan KL Sentral dan Abang Kawasan Lot E takde gua rasa gua mungkin dah ada kat penjara atau tengah tunggu masa nak kena gantung. Masa tu gua hilang pertimbangan, gua hampir ketuk member gua sendiri guna marton...hammer la..Alhamdulillah kejadian tu tak berlaku. Kat sini gua nak minta maaf kat member gua yang hampir-hampir gua ketuk kepala dia dengan marton. Gua minta maaf Yeop...

Panjang dah sebenarnya gua taip ni. Penat juga la menaip sambil makan kerepek, sambil bagi anak minum susu. Berhenti kejap mandikan anak...dugaan jugak tu...lagi pun sebenarnya gua nak blog pasal kedukaan kawan-kawan gua skang ni...kes gaji la...tapi gua decide elok gua jangan campur, sebab boleh mengeruhkan lagi keadaan...Apa-apa hal pun gua ucapkan semoga berjaya kepada Suhadita Jusoh @ Abang Kawasan KL Sentral @ Presiden Republik Of Besut. Jangan lupa kawan-kawan kat KL ni....dan paling penting JANGAN MAKAN GAM!!! Hahhhahaha...

Abang Kawasan KL Sentral santai berkelah atas bumbung bersama jiran yang se'kaya' beliau.


p/s: penggunaan istilah Abang Kawasan takde kena mengena dengan mana-mana individu/entiti. Ianya hanya istilah yang kami gunakan semasa perbualan harian....itu je..

Tuesday, 13 December 2011

Salah Masuk Lubang - Tragedi Tragis Malam Pertama

Gua kesian jugak bila tengok keadaan makhluk yang satu ni. Sampai salah masuk lubang yang menyebabkan satu tragedi tragis malam pertama menimpa. Gua syak makhluk yang satu ni mungkin baru pertama kali menjelajah ke seluruh pelusuk susuk ruang sampai tak tau lubang mana satu yang boleh masuk dan lubang yang mana satu bahaya untuk dimasuki. Sebab tu sebelum dibenarkan menjelajah kita ni sebagai manusia akan dihantar kursus. Paling tidak pun ada penyelia untuk guide. Tapi disebabkan makhluk ni berada dalam dunia yang lain....maka terjadila kisah yang amat tragis pada malam pertama dalam penjelajahanya....


Jom tengok apa jadi kalau salah masuk lubang .......scroll bawah la yeee......



































*Gambar kredit kepada Kami Boikot Buletin Utama TV3 Facebook Fan Page 

Tuesday, 15 November 2011

For The First Time

For the first time....chewahh...gua buat percubaan untuk cakap bahasa orang putih yang selalunya takde la putih sangat pun kulit diorang tu...merah je ada laa...gua selalu jumpa orang putih ni kat tempat kerja gua. So gua tau la...Tak puas hati?...Gua punye pasal la kan...Yang gua selalu jumpa kat tempat kerja gua dan confirm putih selalunya orang Jepun...awek Jepun memang selalu jumpa. Awek Jepun yang nama Maria Ozawa je yang gua belum penah jumpa...hahahah...gua pun tak tau macam mana rupa Maria Ozawa tu. Bukan gua penah tengok pun...Selalu dengar nama Maria Ozawa je...Siapa Maria Ozawa?...Ntah gua pun tak tau...walaupun kerja gua selalu berurusan dengan orang Jepun... 


For the first time, gua nak letak senarai blog yang gua selalu skodeng masa gua kat blog CorneaMelayu. Sejak gua bikin blog baru ni, gua dah jarang skodeng blog diorg ni. Letih der main skodeng skodeng ni. Lagipun diorg dah agak jarang update blog diorg. Sesekali ku rasa teringin je diorang update. Mungkin sibuk kot, biasa la masing-masing ada tanggungjawab kan....


Nanti gua tambah lagi blog-blog yang gua rasa agak panas. Sepanas rancangan The Voice yang terpancar kat TV Soni gemok milik bini gua yang bini gua beli masa kitorang bercinta lebih 10 tahun dulu...Kalau korang nak join gua skodeng, petik la kat link diorang kat sebelah tu...

Monday, 31 October 2011

Ashley Cole Main Untuk Team Bola Singapore

Mula-mula gua tengok gambar yang gua dapat dari page Facebook Persatuan Bolasepak Singapura pasal latihan pusat team bolasepak Singapura ni gua macam tak percaya. Jenuh gua gosok-gosok mata gua. Gua zoom in mata gua. Lepas tu gua zoom out balik mata gua ni. Ada la dua tiga kali gua zoom in zoom out mata gua macam budak-budak yang baru nak main kamera DSLR kat area Bukit Bintang tu. Gua tak puas hati jugak lagi. Gua zoom in zoom out plak guna tripod..gua zoom in zoom out dengan kepala & leher gua sekali gus la tu. Still tak dapat mengesahkan betul ke Ashley Cole main bola untuk Team bola Singapore. Kalau betul la kan, gua rasa nak caples je kepala Ashley Cole sebab janda dia cun der....hahaha..tak relevan langsung...!!






Tapi yang pasti, habis satu team gua tengok yang ada cuma player kulit putih & kulit hitam je. Mat Salih & Negro la tu bro....Gila la!!! Takkan Singapore dah ikut Malaysia buat Program 6P untuk semua Mat Salih & Negro tu dengan lantik player tu semua wakil Singapore main bolasepak. Gua tak pasti. Tapi kat Facebook Persatuan Bolasepak Singapura tulis Centralised Trial - Training Session


Elok la Persatuan Bolasepak Singapura yang tolong respon dengan info yang gua dapat ni. Gua tak nak mengeruhkan keadaan atau sampaikan info yang tak betul sambil anyam ketupat. Check la sendiri kat SINI ye.

Saturday, 29 October 2011

Permainan Untuk Orang Dewasa.



Terus terang gua cakap la yang gua paling benci dengan permainan untuk orang dewasa ni. Gua pun tak paham kenapa ramai sangat orang dewasa yang suka main dengan bendalah ni. Agaknye dulu diorang tak sempat main tarik upih pinang kot masa kecik kecik kat kampung. Atau diorng poyo poyo kononnya nak bagitau diorang terer main upih pinang dulu lantas menjadikan bendalah tu sebagai alat alternatif untuk bawak barang masa beli belah kat pasaraya.


Tapi pada gua la kan, orang yang guna bendalah macam tarik upih pinang ni sebagai pemalas. Sori la gua sembang cakap luorang yg pakai bendalah tu sebagai pemalas. Gua tgk bendalah ni mmg jadi favorite orang Putrajaya masa beli barang kat Carrefour. Sori la, gua memang tak suka tengok luorang yang pakai bendalah tu. Memang nampak macam pemalas sangat. Gua sendiri pun penah gak guna bendalah tu, tapi gua tak seret, tak tarik tapi gua angkat. Sebab benda tu bakul. Bila bakul kena la diangkat. Atas sebab tu gua syak terciptanya peribahasa "masuk bakul angkat sendiri". Kalau nak beli barang banyak elok la guna troli tu. Bila luorang guna bakul yang ditarik secara tak sedar luorang akan halang laluan orang lain sebab luorang tak sedar dan tak nampak. Yelah, dah bakul tarik luorang tu duduk kat belakang luorang kan. Takkan kat depan plak. Kalau kat depan takde la gua cakap bakul tu bakul tarik. Jangan nak kodi ye...


Carrefour pun satu, yang pergi sediakan bakul tarik tu buat apa? Lepas tu Giant pun sama ikut. Tesco gua tak tau la plak. Gua slalu pi shopping barang dapur kat dua tempat tu je. Bukan pilihan kesukaan gua ye. Carrefour dengan Giant jangan nak kodi. Gua nak minta tolong sikit la dengan Carrefour dan Giant, daripada luorang sediakan permainan untuk orang dewasa yang tak best tu bukan ke lebih elok luorang repair je troli yang banyak rosak tu. Jangan la nak pikir kononnya luorang baik hati sediakan kemudahan bakul tarik yang memudahkan pelanggan luorang. Padahal luorang nak meminimakan kos beli troli atau repair troli tu kan?...


Pada orang dewasa yang suka guna bakul tarik tu, sudah sudah la ye.. Jangan la tarik bakul tu lagi. Nampak sangat PEMALASnya!!.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, 27 October 2011

Cara Lain Untuk Logout Facebook.

Gua memang tak paham dengan si Mark ni. Apahal ntah suka sangat main tukar tukar rupa wajah Facebook. Gua syak Mark cuba nak usha awek Cinta Muka Buku, si Najwa Latif. Sudah sudah la Mark, lu tak payah la nak try ni Najwa Latif tu. Dia pandai main gitar, lu takat tau tukar rupa paras wajah Facebook je pun. Skang ni lu dah timbulkan masalah pada orang lain terutamanya Aiman. Dia tak tau camana cara nak logout Facebook. Sampai Aiman terpaksa tanya kat penerbit filem kutipan RM4juta... Apa??!! Lu tak kenal jugak dengan penerbit filem tu?!!.. Lu memang cari pasal la Mark. Ok la.. Aiman terpaksa tanya Dr. Rozmey cara untuk logout Facebook la bro... Lu punye pasal la ni Mark..!!!




Sumber gambar gua dapat dari Facebook Incik Hidemichi.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, 24 October 2011

2 Tips Bagaimana Hadapi Bos Garang - Tip 1.

Kali ni gua nak kongsi tips bagaimana hadapi bos garang.dan hanya tau nak cari atau salahkab orang je. Gua ada dua tips. Sebab tu gua tulis t.i.p.s. Ada 's' maknanya ada lebih daripada satu la kan. Tip yang pertama ni gua nak kongsi sebab idea gua ni datang secara tiba tiba pagi tadi. Secara teori memang agak 50-50 la hasilnya. Tapi bila gua praktik idea tiba tiba gua pagi tadi, ia memberikan hasil yang 100% lumayan. Berkesan dan mujarab la maksud gua tu.

Ok.. Macam ni...mula mula lu orang kena tune kepala macam nak makan orang. Amik mood la. Emosi kena adjust baru nampak ganas. Lepas tu, lu kena kenalpasti mangsa lu orang. Sebaiknya mangsa lu orang adalah kawan lu orang yang ada kebolehan tahan maki dalam resume dia dan rambut potongan rambut pengkid...heheh.. Mangsa lu orang mungkin akan cuba nak bermesra dengan lu orang dengan berkata "Bro...lama tak nampak lu..tetiba naik buat muka ketat...jalan mengepak macam bagus je..."... Harus diingat, mangsa lu orang tu cuba bermesra dalam ertikata lain, cuma cuba menyakat lu. Masa tu la lu yang dah tune kepala macam nak makan orang dan berada dalam penglihatan Bos lu orang cakap macam ni "Lu ni takde keja lain kan!!!... Lu tau bak cari salah orang je keja lu!!!. Lu ni silap silap akan penampar gua!!!" Masa ni lu kena steady. Selamba. Lu jeling skit kat Bos lu orang. Gua yakin Bos lu orang mesti goyang. Sebab tu yang gua buat pagi tadi sampai Bos gua tercengang tengok gua eksyen macam Jebat.

Tapi kalau tak berjaya paling teruk pun Bos lu orang sound lu orang balik...hhehehe...jgn salahkan gua kalau tak berjaya. Gua buat ok je tadi... Kalau tak berjaya nanti gua buat entri tip yang kedua pulak nanti.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, 22 October 2011

Gempar! Bukan Ciptaan Steve Jobs!!


Kalau tak silap gua dah hamipr sebulan Steve Jobs meninggalkan dunia ni. Sepanjang hayat Steve Jobs, dah macam macam produk yang Apple perkenalkan. Pada pendapat gua Steve Jobs adalah CEO Apple yang terbaik dalam sejarah dunia gajet. Produk yang famous brand Apple antaranya adalah iPhone, iPad, iPod & MacBook. Kalau dulu dulu iMac antara laptop yang menjadi target gua. Tapi sampai skang gua tak dapat. Yang gua dapat iPod. Tu pun gua dapat masa gua beli rumah Hillpark 2 kat Kajang. Lagi satu gua beli MacBook masa gua jadi ratusribuwan sebab jual ESOS. Itu pun dah rosak 2 tahun lepas.


Target gua nak sambar iPhone 5 tak tercapai sebab gua sambar 'awek korea' dulu. Cik Samsung Galaxy S2.


Satu je yang gua yakin bukan ciptaan Steve Jobs dalam dunia ni. Ciptaan yang takde siapa tau siapa penciptanya sampai skang. iPaid. Ya...itulah 'produk' yang bukan ciptaan Steve Jobs.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, 19 October 2011

Handphone Terbaik 2011

Sambungan kepada entri gua sebelum ni. Tapi kali ni gua bagi tajuk yang straight forward. Takde poyo poyo punya. Gua takkan sebut awek korea tu lagi sebab awek korea gebu cun gila hanya dalam dunia nyata.


Kali ni gua nak memudahkan korang yang mungkin tengah pening kepala, serba salah tak tau nak beli handphone apa. Kena plak macam kes gua. Handphone rosak sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri hari tu. Gua cakap terus terang la handphone terbaik 2011 jatuh kepada Samsung Galaxy S2!! Ya...handphone yang gua guna skang ni. Sebab tu gua berani cakap kat korang handphone terbaik 2011 adalah Samsung Galaxy S2... Walaupun sebenarnya gua tunggu Apple release iPhone 5, tapi sebab handphone gua dah bunuh diri sebelum Apple keluar model iPhone yang baru tu yang gua tak boleh tunggu lagi.


Gua bersyukur gak la sebab benda tu jadi. IPhone 5 yang gua tunggu sekali tak keluar. Yang keluar iPhone 4s. Ok, berbalik pada Samsung Galaxy S2, pengiktirafan sebagai Handphone Terbaik 2011 memang tak boleh disangkal sebab telah dipilih sebagai T3 Best Handphone Award 2011 baru baru ni. Sebelum ni 2 kali keluar artikel dalam suratkhabar yang handphone Samsung Galaxy S2 dah dijual sebanyak 10juta unit diseluruh dunia!!!.... So, nak sembang apa lagi kan...dah sohih dah laa...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, 18 October 2011

Awek korea utk gua dipilih oleh wife gua sendiri.


Wife gua betul betul berjaya mempengaruhi gua untuk mempunyai awek baru. Gua penah cite pasal awek korea ni dulu. Awek korea untuk gua dipilih oleh wife gua sendiri. Betul...gua tak kencing la bro... Awek korea ni pulak baru je menang award. Memang gua amat bertuah dan berbaloi sebab terima cadangan wife gua untuk memiliki awek korea ni. Awek korea yg gua pilih ni bernama Cik Samsung Galaxy SII... Hahaha...tajuk, intro poyo gila...


Tapi gua nak bagitau la yang Samsung Galaxy SII ni telah dianugerahkan sebagai Handphone of the Year T3 Award. Korang boleh check kat web T3 utk tgk senarai pemenang T3 Award....
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, 14 October 2011

Yang DiPertuan Agong ke 14

Sultan Abdul Halim yang juga Sultan Kedah dipilih sebagai Yang Di Pertuan Agong yang ke-14. Sultan Abdul Halim dipilih buat kali kedua sebagai Yang Di Pertuan Agong selepas 36 tahun lalu Tuanku pernah menjadi Yang Di Pertuan Agong kali pertama pada tahun 1970 sehingga 1975. 


Hanya ini maklumat yang mampu ditulis setakat ini berkaitan pemilihan Yang Di Pertuan Agong yang ke 14.


Patik mohon ampun daripada Tuanku sekiranya ada salah & silap dalam penulisan patik, Tuanku.
Ampun Tuanku, beribu ampun......

Wednesday, 12 October 2011

Memori Bersama Kapten Pelita Jaya

Rezeki yang Allah bagi tanpa gua rancang ni masa gua anta mak mertua gua pi KLIA. Mak mertua gua nak balik kg. Ni la antara peristiwa yang gua alami sejak hampir sebulan gua rehat dari blogging. Gua dapat bergambar bersama Safee Sali kat KLIA masa Harimau Malaya nak gerak ke Australia untuk game persahabatan last week. Peristiwa ni la yang buat gua senyum je manjang selama 2 hari 2 malam. Mana taknya...gua bukan je dapat jumpa Super Safee...tapi satu team Harimau Malaya tu...memang gua puashati. Tapi gua akan lebih puashati kalau anak gua yang bergambar dengan Safee Sali, yg baru je dilantik sebagai Kapten Pelita Jaya. Gua nak anak gua ada memori berjumpa dengan Safee Sali. Sebab anak gua muda lagi..gua harap kenangan dia jumpa Safee Sali ni boleh bagi semangat utk dia main bola. Gua dah tua..tak lama dah nak jalan...hehee...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, 11 October 2011

Bersawang.

Lama betul gua tak update blog gua ni. Sampai gua dah tak ingat last entri gua cite apa. Tapi entri gua pagi tadi gua ingat la. Gua rasa sejak gua dapat awek baru 9 September 2011, gua dah tak update blog ni.


Sejak daripada tu takde la banyak sangat hal hal yang best gua alami. Gua rasa yg paling best pun gua dapat awek baru la. Lagi best daripada masa gua jumpa Safee Sali. Walaupun kejadian gua jumpa Safee Sali tu membuatkan gua senyum 1 hari 2 malam tu...heheh...Nanti nanti la gua cite camana gua bleh jumpa dengan pria terhebat Malaya tu...sebenarnya ada sebab lain kenapa gua lama tak update blog ni...pun sama jugak..nanti nanti la gua cite...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, 10 October 2011

KL SENTRAL RUNTUH!!!

Lama gua tak update blog gua ni. Tetiba gua rasa macam nak update bila ramai kawan kawan gua call gua tanya pasal KL Sentral Runtuh. Gila!!!...Kalau KL Sentral runtuh takkan ada update dari gua kat Pesta Irama Jiwa ni...Sebenarnya bukan la KL Sentral ni yang runtuh. Tapi bangunan kat belakang KL Sentral yang dikenali sebagai Lot G yang runtuh. Lantai je pun yang runtuh. Bukan semua bangunan tu yang runtuh. Bangunan yang sedang dalam pembinaan ni mengadap Jalan Brickfields ni runtuh lantainya dan hampir meragut nyawa dua orang pekerja. Nasib baik tak menjejaskan bangunan KL Sentral ni. Terutama sekali lantai KL Sentral. Sebab KL Sentral ni support kat atas platform je bro...kalau la construction foundation KL Sentral ni tak kuat & terjejas...gua lari duluuu....hahahah

Ok...korang klik la kat sini kalau nak tau kisah selanjutnya....




Saturday, 10 September 2011

Awek Baru.

Semalam 9 September 2021, tepat pukul 3 petang wife gua selamat melahirkan seorang awek. Awek yang dilahirkan dengan berat 3.05kg selamat dilahirkan kat Pusat Perubatan Naluri, Wangsa Maju. Berbeza dengan 2 orang hero yang wife gua lahirkan sebelum ni. Dulu Aiman & Arshad dilahirkan secara normal, tapi kali ni anak gua yg ketiga ni terpaksa dilahirkan secara pembedahan caesarean sebab kedudukan anak gua songsang, kepala kat atas. Kali ni betul betul buat gua risau. Macam macam kemungkinan singgah kat kepala gua.

Masa pembedahan tu, gua join temankan wife gua kat OT Room tu. 1st. Time gua tengok orang kena bedah walaupun sebelum ni dah banyak kali gua masuk OT Room, tapi tak penah tengok orang kena potong. Doctor pun bagi greenlight untuk gua amik gambar. Cuma gua kaget punya pasal, satu gajet pun gua tak bawak masuk OT Room.

Gua tengok Doctor Zanariah tu buat kerja macam mekanik tengah repair keta. Selambe je...kalau nak cite memang panjang. Gua pendekkan je la ye...

Sebaik je doctor keluarkan baby dari perut wife gua, gua terasa macam nak nangis je...gua bersyukur anak gua yang ketiga ni sihat dan cukup sifat walaupun dalam kandungan posisi songsang. Tu yang buat gua macam nak nangis... Pastu lepas semua dah settle gua azan dan iqamatkan pada anak gua yang ketiga ni. Dan dengan rasmi gua namakan anak gua dengan nama NURAIAN AWATIF dan dah tentu dibintikan dengan nama gua....

Malam ni gua temankan wife gua bermalam kat wad Pusat Perubatan Naluri. 2 hero gua plak tido kat rumah kakak gua. Thanx pada kakak dan abang ipar gua yang banyak tolong gua.....
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, 7 September 2011

CF Apartment Springville Ukay Perdana

Setelah hampir 9 tahun gua beli rumah apartment Springville kat Ukay Perdana, gua dapat info yang terbaik sebagai hadiah Hari Raya tahun ni. Budak-budak lain enjoy, seronok main bunga api...bakar mercun yang pada gua diorang seronok bakar duit mak bapak diorg, gua pulak seronok dapat tahu tak lama lagi gua akan dapat kunci apartment yang dah lama gua beli tu. Untuk makluman kepada pembeli-pembeli unit apartment Springville tu, saya mengisytiharkan bahawa Master CF Springville Apartment Ukay Perdana telah dikeluarkan oleh pihak MPAJ. Master CF dah siap tandatangan 22 August 2011.


Maka perancangan gua untuk jadikan rumah gua sebagai rumah pelacuran  sewa semakin hampir. Perancangan yang telah diubah selepas gua start tumpang tinggal kat rumah gomen kat Putrajaya ni. Padahal dulu gua nak tinggal kat apartment tu lepas kawin. 


Maklumat terkini gua dapat tau, kemungkinan besar kunci kejayaan  unit apartment Springville akan diserahkan pertengahan September 2011 atau selewat-lewatnya hujung September 2011. APa apa hal pun, kita tunggu je.....

Sunday, 4 September 2011

Terpikat Kat Awek Korea Dari Galaxy S-TWO.

Pada  gua Raya tahun ni memang Raya Rabak la. Mana tak nya, matlamat gua untuk  bertahan sampai hujung tahun ni daripada tukar handphone baru tak tercapai.  Semuanya gara gara handphone gua yang bernama incik Sony Bin Ericsson berjaya  dalam percubaan bunuh diri buat kali ke 28!!!...

Sehari sebelum raya gua  terpaksa sediakan duit hantaran untuk meminang 'awek' korea bernama cik Samsung.  Tapi gua nak maklumkan yang gua bukan peminat k-pop...gua takkan terjebak mcm  budak budak yang ala ala menangis teresak esak mcm lagu k-pop kalau tak dapat  tengok konsert k-pop.

Matlamat gua untuk tunggu handphone cap buah Apple kena gigit yang  pertama sejak pemerintahan Tim Cook tak tercapai. Lepas gua buat kira kira depan  tokey cik Samsung, gua nekad melamar cik Samsung. Kejap lagi gua tangkap gambar  cik Samsung yang datang dari Galaxy S2 untuk tatapan korang...gua harap jangan  ada yang tak puas hati kat gua plak sbb gua berjaya melamar cik Samsung. Sebab  sebenarnya, gua terpaksa melamar 'awek' korea bernama cik Samsung dari Galaxy  S2...tapi gua ngaku mmg gua terpikat dgn 'kegebuan wajahnya'...




Gambar Muka depan 'Awek Korea' cukup la...Mana boleh share 'Awek Korea' ni dengan orang lain...Kalau nak, pergi la pinang sendri....

Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, 19 August 2011

Jual Apartment Springville, Ukay Perdana.

Gua rasa sejak tahun lepas gua dah terpikir nak jual Apartment Springville, Ukay Perdana yang gua beli sejak 2003. Tapi lepas gua bincang dengan wife gua, hajat gua terbantut sebab wife gua tak brapa setuju dengan niat gua nak jual Apartment Springville tu. Sebab mula-mula gua beli Apartment Springville tu sebenar untuk gua tinggal kat situ sebaik je lepas gua kahwin. Tapi sebab Apartment Springville tu lambat siap yang berpunca daripada kerenah developer, tu yang skang ni gua tak duduk situ. Sejak gua tak dapat duduk kat situ, gua tumpang la tinggal kat rumah kerajaan kat Putrajaya ni. Start daripada gua belajar main property ni & dah berjaya mendapatkan sebuah rumah tanpa keluarkan deposit, gua dah plan nak beli rumah lagi. Apartment lagi laaaa...dan gua dah mula plan nak sediakan apartment-apartment tu semua untuk setiap anak-anak gua. At least setiap sorang akan dapat sebuah apartment. Skang ni gua akan dapat sorang lagi anak, anak yang ketiga. Maknanya gua kena beli lagi 3 apartment tu!!!!...





Gua plan macam tu sebab sekurang-kurangnya akan ada saving untuk setiap anak-anak gua.  Atau setiap anak-anak gua akan ada sumber pendapatan diorang walaupun ketika diorang belum ada kerja tetap lagi, dengan syarat diorang tak tinggal kat apartment tu. Tinggal kat rumah gua, yang gua baru beli kat Hillpark 2, Kajang bulan April 2011 lepas. Tak kisah la samada masa tu gua hidup lagi atau dah takde kat dunia ni lagi dah, diorang mesti tinggal kat Hillpark 2, Kajang.

Tapi sejak semalam, gua dah mula terpikir balik untuk jual Apartment Springville, Ukay Perdana tu. Gua ada plan lain yang gua rasa lebih baik untuk gua, wife gua & anak-anak gua. Insyaallah, kalau gua jadi jual & teruskan plan investment gua yang gua dah terpikir semalam. Insyaallah, sebelum raya ni, CF untuk Apartment Springville Ukay Perdana akan dapat. Gua akan discuss balik dengan wife gua.....kalau setuju, maka gua akan dapat meroketkan sumber pendapatan investment gua. Tapi apa-apa hal pun gua nak bagitau la yang gua dah start layan Emas balik...kalau korang tak perasan la...kat Menu Tab blog gua kat atas tu gua dah letak link harga Emas terkini....harga Emas memang tengah roket gile skang ni...Insyaallah, lepas raya ni, gua akan start jadi SAUDAGAR EMAS pulak....hehehehe...doa-doa kan la kejayaan gua...Gua anak korang layan PESTA EMAS kat SINI..JOM...Oh yaaa...klik SINI kalau korang nak usha harga terkini EMAS,...memandangkan harga EMAS berubah setiap 20 mnit, maka korang kena refresh/reload page PESTA EMAS setiap 20 minit untuk tau harga terkini EMAS......

Wednesday, 17 August 2011

Dapat RM32,800.00 Dari Nuffnang!!!





Kenapa? Tak percaya ke??..RM32,800.00??!!!...Gile banyak.!!!..Ya gua tau, memang banyak gile amount ni. Gua syak mesti lu orang nak tau mana gua dapat RM32,800.00 ni. Gua syak je la..macam polis syak orang buat jahat la kan...syak ni kira belum tentu sohih lagi. Yang pasti gua tak merompakjual dadah & jauh skali gua jadi bapak ayam supply 'ayam'...






Ok sebenarnya gua dapat RM32,800.00 dari Nuffnang!!!...Perghhh...!!! gile kecoh satu Malaya kalau ada blogger baru macam gua ni boleh dapat RM32,800.00 dari Nuffnang. Lagi skali gua syak, Brader Ben Ashaari pun tak dapat banyak macam ni dari Nuffnang. Sama jugak la macam Red Mummy, gua syak dia pun tak dapat RM32,800.00 dari Nuffnang.

Ok...ok..gua cakap betul-betul la. Kali ni gua cakap terus -terang, gua dapat RM32,800.00 ni masa gua beli rumah awal tahun hari tu. Tak payah la nak percaya tajuk entri gua dapat RM32,800.00 dari Nuffnang ye...hehehe...Kalau tak silap gua hujung bulan March 2011. Gua beli rumah cuma keluar duit tak sampai RM800.00 pun. Tu pun untuk bayar duit lawyer. CHop!!!!...silap. Gua terlupa gua kena keluar duit booking RM3,000.00. Tapi gua rasa tak aci la, sebab duit booking tu refundable. Hehehe..gile kan...beli rumah boleh dapat duit banyak macam tu. Orang beli rumah kena keluar duit, tapi gua....

Ini kisah benar & nyata. Gua nak ajar gua tak pandai. Sebab gua pun belajar dari kawan gua jugak yang dah ada aset rumah melebihi RM1 juta...kalau lu orang nak belajar, lu orang bleh roger dia kat KuasaHartanah.

PakcikCamWhore

Gelaran yang brader ni dapat memang agak ...agak...agak macam apa gua pun tak tau nak cakap. Sebab kalau tengok maksud whore tu sendiri pun dah agak kasar. Tapi kalau tengok maksud camwhore tu, korang mesti tau apa maksudnye kan...Brader ni pun tak tau yang dia digelar sebagai #pakcikcamwhore kat twitter. Betul bro...kalau korang tak percaya, korang bleh tengok kat sini. Memula gua tengok blog dia gua macam "hek elehhhh brader ni..." ..Tapi bila gua tengok balik posting dia yang lama-lama gua jadi ketawa sorang-sorang bro...Brader ni kelakar jugak la walaupun memek muka dia masa camwhore tu sepesen je....Gua rasa brader ni dah jadi salah sorang blogger yang popular skang ni. Korang tak percaya??...korang tengok la komen-komen yang dia dapat setiap kali dia post entri gambar terbaru dia.....Yang gua boleh cakap "Bro Marzuki...lu memang cool la bro....selambe kodok abis...."....Gua nak petik butang follow kat blog BB@40, tapi takde la pulak....yang ada cuma gambar ni je.....

Tuesday, 16 August 2011

Badrol Bahtiar Sah ke Wigan!!!





Sepertimana yang korang baca kat tajuk entri gua kali ni, Badrol Bahtiar Sah ke Wigan!!!...Info yang gua dapat dari web WIGAN. Gua memang bangga walaupun ini cuma panggilan percubaan untuk Badrol Bahtiar. Walaupun Badrol Bahtiar baru je dipanggil balik join skuad kebangsaan, dan sering memanaskan bangku simpanan, nampaknya bakat Badrol Bahtiar tetap dikesan oleh kelab dari luar. Gua harap dengan panggilan untuk pergi trial kat Wigan ni, akan beri kesan pada Coach Rajagobal dalam pemilihan pemain utama skuad Harimau Malaya nanti. Apa-apa hal korang bleh usha web WIGAN ye... Kalau ada rezeki, dapat la kot dia main sepadang dengan Steven GerrardWayne RooneyNicholas Anelka & ramai lagi jutawan-jutawan bola sepak kat sana. Kalau ada rezeki, mungkin Badrol Bahtiar pun akan tersenarai sebagai salah sorang jutawan bolasepak. Kalau tak dapat title tu kat sana pun, paling koman bila tukar Pound Sterling ke RM mesti jadi juta-juta jugak kan...

Sunday, 14 August 2011

Malaysia Kalah Di Tangan Brazil.

Team Malaysia kalah lagi. Kali ni team Malaysia kalah di tangan Brazil. Perlawanan menentang pasukan Brazil diakhiri dengan jaringan Malaysia 1 - Brazil 2.  Keputusan perlawanan bolasepak Sukan Universiti Dunia ((Universiade 2011) Shenzen, China memang dijangka. Tapi gua tetap respect pada pasukan Malaysia (Universiti) berjaya mengelakkan diri daripada menjadi pasukan belasahan. Setelah perlawanan pertama menentang Juara bertahan, Ukraine, Malaysia yang berjaya mendahului terpaksa akur dengan kekuatan team Ukraine yang akhirnya kalah dengan jaringan yang sama 2-1.

Gua tengok rakaman perlawanan tu. Gua rumuskan sebenarnya Malaysia tak jauh ketinggalan dengan pasukan luar. Game agak teratur. Passing agak kemas. Cuma ada beberapa perkara yang gua rasa kena polish lagi. 

Apa-apa hal pun, jangan malu, jangan segan. Walaupun kalah & tak layak ke pusingan seterusnya, Malaysia tetap berjuang dengan mantap & tak menjadi pasukan belasahan.

Hadiah Sempena Hari Raya

Hari ni gua dapat satu email. Email pasal ada orang nak bagi gua hadiah sempena hari raya tak lama lagi. Gua pun apa lagi, click la link email tu sebab email tu dari sumber yang boleh gua percayai. Gua kalau dapat email dari sumber mengarut-ngarut memang gua tak buka punye. Bila terbukak je website link url yang gua click tadi, perghhh...sekali ada sorang yang berpangkat "Datuk" la pulak yang nak bagi gua hadiah. Gua nak kongsi dengan lu orang, so gua ajak lu orang pegi usha link tu skali....jom...jom tengok HADIAH....tapi kalau gua dapat hadiah PLAYBOOK BLACKBERRY ni pun ok gak

Tajuk Entri Blog

Kali ni gua tak tau nak letak tajuk entri blog gua.  Cuma kali ni, entri blog ni agak peribadi skit. Lagipun kewujudan Pesta Irama Jiwa ni memang untuk gua luahkan rasa jiwa gua pun....Semuanya pasal kejadian hari Jumaat lepas. Kejadian gua kena sound dengan Big Bos gua. Kali ni gua rasa makin demoralized. Dah lebih 10 tahun gua kerja kat divisyen skang ni, kali ni gua rasa sangat demoralized. Sebelum ni penah gak rasa macam tu, tapi takde la teruk sangat. Kira boleh recover la bila bangun tidur esoknya tu. Kali ni gua tak bleh nak lupa kejadian hari Jumaat lepas.

Gua dengan divisyen skang ni dah 10 tahun 3 bulan dah. Tapi dengan subsidiary yang gua kerja skang ni baru je 10 bulan. Gua join pun sebab dulu Bos-bos besar divisyen gua ni penah offer. Memula tu macam tak jadi, tapi sebab gua memang nak gerak dari subsidiary dulu tu, gua follow up la sampai jadi gua join subsidiary skang ni. Arghhh...panjang sangat la perjalanannya kalau nak gua cerita balik...

Gua coretankan balik la kejadian Jumaat lepas...chewahhh...coretan la..hahah...Ok, sebenarnya gua join subsidiary skang ni sebab company ni bawak masuk system baru, system dari Europe. Konon-konon gua akan handle application untuk system ni. Tapi sejak gua join, gua tak dapat nak fokus pada apa yang sepatutnya gua buat. Ada 2 sebab. Yang pertama, supplier control bahagian software application maintenance. Maknanya diorg takkan bagi gua tau satu haram pun hal-hal bahagian software application maintenance ni. Gua paham, sebab tu sumber diorang untuk terus survive in business. Walaupun gua dah attend training yang tak serupa training, diorang cuma ajar yang berkaitan hardware parts je. Kedua, sejak gua join company ni, kerja gua dah macam Project Manager. Padahal gua tahap kuliketif je pun. Gua takde hal. Gua buat je sebab gua bleh handle.

Tapi bila Bos gua cakap something yang buat gua tak rasa diorang appreciate gua kat company tu atau bahasa kasarnya "kalau software application maintenance kau tak bleh buat, then untuk apa kau join company ni.."...Perghh....korang bayangkan macam mana kedudukan gua skang ni. 

Gua pulak dah agak lama rasa tak syok kerja makan gaji ni. Asyik kena sound je. Gua dah bikin something extra untuk company pun gua kena gak. Something yang elok la..gua boleh pikir lagi apa yang elok, apa yang tak elok. Insyaallah gua takkan buat orang lain terjejas. Gua compare hasil kerja gua dengan company pesaing, jauh beza bro...tapi Bos gua tetap tak puas hati. Gua tak paham apa lagi yang tak cukup. Gua rasa nak meniaga, tapi gua tak tau nak meniaga apa. Business yang gua nak buat, plak perlu modal yang tinggi gile. Tu yang sampai skang ni gua tak start meniaga sejak bertahun-tahun gua rasa tak nak makan gaji lagi dah. Gua tak tau sampia bila gua akan rasa demoralized ni. Gua harap kejap lagi lepas gua publish post ni, gua akan ok. Paling koman pun lepas gua bangun tido esok pagi, gua akan ok....mintak mintak la....



Join contest CHill-lah              Konsert Mini Kat Alor Gajah, Melaka.                    Proton VIP Owner




http://bit.ly/o2v81a

Friday, 12 August 2011

RM10,000.00

Gua takde apa sgt nak cerita kali ni. Cuma gua nak kongsi dengan lu orang pasal contest dari Nescafe ni. Diorang panggil contest ni Nescafe Chill-lah Contest. Gua rasa contest ni sesuai untuk lu orang yang creative. Nescafe nak lu orang design cun-cun punya untuk letak kat Nescafe punya tin. Ni kira limited edition punya tin Nescafe la...

Hadiah untuk lu orang yang menang contest ni nanti, RM10,000.00. Kalau lu orang menang, boleh la lu orang belanja gua tengok konsert Metallica hujung tahun ni nanti .... tak pun belanja gua pegi Vietnam lagi ke...tapi kali ni gua tak nak naik kapal terbang awek uniform merah...gua nak naik kapal terbang awek baju kebaya pulak...amacam boleh?...

Tapi apasal gua rasa macam penah post entri pasal contest ni ek...? Gua rasa RM10,000.00 punya pasal la ni....Dah .dah..kalau lu orang nak join contest ni, klik je SINI. Gua malas nak letak gambar untuk entri kali ni...

Thursday, 11 August 2011

Kasut Raya, Kasut Bola

Lokasi : Kat rumah
Watak : Seorang Abah (30-an), Seorang Emak (30-an), Anak 1 (belum akil baligh), Anak 2 (minum susu botol) & Anak 3 (dalam perut Emak..dah ada bernyawa, kena masukkan dalam cerita la..).


Abah : "Jom..jom..kita gerak skang. Dah lewat dah ni..."


Emak, Anak 1 & Anak 2 bersiap-siap pakai kasut. Anak 3 pulak masih berkaki ayam, tak pakai kasut sebab masih dalam perut Emak..belum lahir lagi.


Anak 1 : "Kita nak pegi mana, Abah?"
Emak   : "Pegi beli baju raya, kasut raya...dah pegi siap cepat.."
Anak 1 :  "OOooo...okay Mader ..."..(cakap omputih...)


Lokasi 2.
Depan Kedai Jual Kasut Raya. Kedai Kasut BataJusco Cheras Selatan.


Abah    : "Pegi tengok kasut dalam tu..pilih nak yang macam mana..."
Anak 1  : "Adik, jom usha tengok kasut.....kasut raya.."
Anak 2 :  "Jom....."


Emak  senyum je tengok telatah Anak 1 & Anak 2....Anak 3 plak masih belum tau lagi macam mana rupa kasut raya...


Tiba-tiba.....


Anak 2  : "Abah, Acat nak kasut bola...Acat nak pakai kasut bola masa raya nanti...."....

Wednesday, 10 August 2011

Apartment Springville Ukay Perdana

Dah lama jugak gua tak update status pasal Apartment Springville Ukay Perdana. Tapi sejak akhir-akhir ni gua tengok makin rancak pulak carian keyword untuk Springville Ukay Perdana ni. Kebanyakkannya ada keyword Springville CF. Maknanya ramai yang nak tau status berkaitan CF Springville Aprtment ni.

Okay la, gua update skit je la. Sebab gua pun hanya pembeli yang sama macam pembeli lain jugak, pembeli yang teraniaya. Tapi gua ada la contact sikit-sikit dengan pembeli lain yang tengah berusaha untuk memastikan developer serah kunci dalam tahun ni jugak. Diorang tu adalah wakil kepada pembeli-pembeli lain. Gua gelar diorang ni PEJUANG la.

Setakat yang gua dapat info, sepatutnya CF akan dikeluarkan oleh pihak MPAJ sebelum Hari Raya Aidilfitri tahun ni jugak. Ada beberapa syarat yang diberikan oleh MPAJ kepada developer. Antaranya menyediakan BG (Bank Guarantee) untuk membaiki sokongan cerun kat kawasan berhampiran Springville Apartment. Ada lagi lain-lain syarat yang gua tak brapa ingat lagi dah. Sebab gua looking forward untuk dapat CF sebelum Aidilfitri tahun ni.

Mintak maaf la kalau ada pembeli-pembeli Springville Apartment tak selesa dengan bahasa gua kat blog gua ni. Pada gua, as long as info sampai pada reader blog gua ni, kira ok la ....Nanti ada update lain pasal Springville Apartment ni nanti, gua update lagi ye...rajin-rajin la singgah..

Gua Kecewa Kalau Metallica Datang Malaysia

Korang memang cari pasal la...

Memang gua kecewa kalau Metallica jadi datang Malaysia. Bukan datang jalan-jalan. Kalau takat datang jalan-jalan, gua tak peduli.Skang ni dah heboh pasal Metallica akan bikin konsert kat KL. Macam gua cakap sebelum ni, mesti ramai yang seronok tahap kodi sebab Metallica nak bikin konsert kat Malaysia dan gua syak Zamri Rockers pun sama jugak, syok tahap kodi. Tapi gua pulak akan rasa kecewa tahap kodi. Sebab rambut gua dah pendek!!!!!!!...Gua dah makin tua!!!...walaupun umur baru pertengahan 3 Series...dan gua dah gemok!!!...

Bila rambut dah pendek, gua tak bleh headbang!!...Bila dah tua & gemok, gua dah tak larat...stamina semput!!!! Sampai hati kau ye Lars Ulrich...kau komplot dengan Kirk Hammet & James Hetfiled dengan bassist baru korang tu yang gua tak tau nama dia( gua tak tau sebab gua lebih minat stail Cliff Burton & Jason Newsted)...Dah la korang bikin Album Load yang menyebabkan gua nekad meninggalkan korang. Korang betul-betul kecewakan gua masa album Load dulu..sebab masa tu gua harap gua akan dengar something yang gempak, maklumlah kakak gua blanja gua CD original Metallica Load masa dia blaja kat Amerika ..gua betul-betul kecewa la dude.....gua syak Jason Newsted blah sebab dia dah tau korang akan kecewakan gua satu hari nanti sebab Metallica akan buat konsert kat KL time gua dah berambut pendek, tua & gemuk!!!!!
Kalau Metallica bikin konsert kat KL 11 tahun lepas, gua selamba je headbang...



Tuesday, 9 August 2011

Safe Sali Bakal ke Bundesliga


Info terkini gua dapat (sokernet.com & arena.my) pasal striker terbaik kat Malaysia skang ni, Safee Sali bakal ke Bundesliga. Bundesliga tu Liga Bolasepak Jerman. Micheal Ballack, Oliver Kahn & ramai lagi player top kat dunia ni main. Perghh...gua memang rasa sangat bangga dengan Safee Sali skang ni, walaupun dulu gua tak minat dengan cara dia main. Tapi sejak tengok dia main lawan Vietnam masa AFF 2010 tu, baru gua paham kenapa ramai coach minat dengan Safee Sali. Dalam kotak penalti, memang dia punya la...slalunya memang kompom gol.





Setakat ni, memang dah ada team Bundesliga yang contact Safee Sali, cuma belum ada official offer je lagi. Skang ni gua tengok player Malaysia hangat & laris. Safee Sali betul-betul bukak pintu untuk ramai lagi player Malaysia main kat luar. Elok sangat la kalau macam tu. Pemain Malaysia pertama yang main kat liga Jerman, Lim Teong Kim skang ni dah jadi coach untuk team remaja U-19 Bayern Munich. Lepas tu Rudie Ramli & Fazli Shaari yang skang ni balik main kat Malaysia dengan Selangor. Kiranya Safee Sali bakal jadi player Malaysia yang ke-4 la kalau terima main kat Bundesliga tu...

Gua harap sangat Malaysia jadi team yang kuat kat Asia ni, Lepas tu layak ke World Cup pulak. Nanti giliran anak gua pulak main kat luar...impian gua ni...heheheh...Nah amik RM10,000 ni buat belanja kat sana...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More