Saturday, 20 October 2012

Video [HD] Gol Kelantan vs. ATM Final Piala Malaysia 2012Gol pertama pasukan Kelantan jaringan Norshahrul Idlan Talaha a.k.a Mat Yo pada minit ke 43.ATM membalas dengan pantas sebaik separuh masa kedua bermula melalui jaringan gol oleh Rezal Zamri Yahya pada minit ke 49. Jaringan gol terhasil setelah rembatan deras dari luar petak penalti oleh Rezal terkena Nwaneri dan terbiasa seterusnya menerjah jaring gol Kelantan.

Tak sampai seminit Mat Yo mengejutkan skuad ATM dengan jaringan gol mudah sekali lagi setelah menerima lorongan dari Piya seterusnya membuat rembatan rendah dan deras mengatasi Farizal Harun.Sekali lagi ATM menyamakan kedudukan pada minit ke 62 apabila Marlon Alex James menanduk bola ke dalam gol Kelantan hasil sepakan percuma yang diambil oleh Rezal. Perlawanan berlanjutan ke masa tambahan.

Gol kemenangan Kelantan dijaringkan oleh Indra Putra pada minit ke 96 masa tambahan. Sekali lagi gol berpunca dari hantaran Piya ke pada Indra yang membuat first timer volley yang sangat cantik menewaskan penjaga gol ATM, Farizal Harun. Gol cantik dari Indra Putra.!!!

Video kredit kepada Youtube Buletin Sukan.

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More